Foto therapeut bij voedingsadvies

Voeding op maat in een holistische benadering

Voeding op Maat: De Holistische Benadering van Marieke Peeters

Foto van gevarieerd etenIn de wereld van gezondheid en welzijn is er vaak sprake van trends en modediëten die de aandacht trekken. Maar te midden van al deze ruis staat Marieke Peeters, een natuurgeneeskundige met een brede expertise op het gebied van voeding. Haar benadering van voeding en gezondheid is holistisch en gebaseerd op jarenlange ervaring, waardoor ze een licht werpt op het belang van een gepersonaliseerde aanpak voor een gezonder leven.

Een Expert in Voeding en Natuurgeneeskunde

Marieke Peeters is geen nieuwkomer in de wereld van voeding. Als natuurgeneeskundige heeft ze een schat aan kennis opgebouwd, niet alleen door haar eigen ervaring, maar ook als opleider in het vakgebied. Dit geeft haar een unieke positie om de complexe relatie tussen voeding en gezondheid te begrijpen en over te brengen.

De Holistische Benadering

Een van de meest opvallende aspecten van Marieke’s benadering is haar nadruk op het begrijpen van de holistische relatie tussen emoties, gedrag en voeding. Ze benadrukt dat wat we eten niet alleen van invloed is op ons lichaam, maar ook op onze geestelijke gezondheid. Dit inzicht gaat verder dan alleen calorieën tellen of macronutriënten in de gaten houden; het gaat om het begrijpen van hoe voeding ons hele welzijn beïnvloedt.

Geen One-Size-Fits-All

Een ander essentieel punt dat Marieke naar voren brengt, is dat er geen universeel dieet is dat voor iedereen werkt. Wat voor de een goed is, kan voor de ander juist schadelijk zijn. Dit benadrukt het belang van maatwerk in voeding. Ze herinnert ons eraan dat we allemaal uniek zijn, met verschillende behoeften en stofwisselingen, en dat ons dieet daaraan moet worden aangepast.

Oosterse versus Westerse Benadering

Marieke vergelijkt de westerse en oosterse benaderingen van voeding, waarbij de nadruk ligt op het versterken van de spijsvertering en het voorkomen van gezondheidsproblemen in de oosterse benadering. Ze benadrukt het belang van het begrijpen van hoe voedsel onze spijsvertering beïnvloedt en hoe dit een sleutelrol speelt bij het behouden van een gezond gewicht.

Voorkomen is Beter dan Genezen

Een van de meest waardevolle lessen die we van Marieke kunnen leren, is het belang van preventieve gezondheidszorg. In plaats van te wachten tot er gezondheidsproblemen ontstaan en dan pas in te grijpen, pleit ze voor een benadering waarbij we leren hoe we onze gezondheid kunnen behouden. Dit omvat bewust eten, het begrijpen van onze behoeften en het aanpassen van ons dieet om ons welzijn te optimaliseren.

Smaak en Plezier in Eten

Ten slotte benadrukt Marieke het belang van genieten van ons voedsel. Ze herinnert ons eraan dat voedsel niet alleen brandstof is, maar ook een bron van plezier en voldoening. Het moet goed smaken en ons gelukkig maken.

Marieke Peeters biedt ons een diepgaand inzicht in de wereld van voeding en gezondheid, en haar holistische benadering zal ongetwijfeld velen inspireren om bewustere keuzes te maken voor een gezonder en gelukkiger leven. Haar boodschap is duidelijk: er is geen one-size-fits-all oplossing als het gaat om voeding, maar met de juiste kennis en een gepersonaliseerde aanpak kunnen we allemaal een gezonder pad bewandelen.

Wil jij leren hoe je je cliënt een zinvol voedingsadvies kunt geven in relatie tot afvallen en gezondheid meld je dan aan voor de tweedaagse opleiding Maatwerk in Voeding welke gehouden wordt op 16 en 17 november 2023. Meer informatie en aanmelden via deze link.