Maatwerk in Voeding

Evenwichtige voeding voor gewichtsafname en gezondheid - leer over oude wijsheid vanuit moderne inzichten


Wil je een diepgaand begrip ontwikkelen van voeding, gewicht en gezondheid? Ben je op zoek naar een holistische benadering die verder gaat dan traditionele diëten? Dan is Maatwerk in Voeding dé opleiding voor jou!

 

Accreditatie

Logo KTNO module

 

 

Data

De eerstvolgende data voor Maatwerk in Voeding zijn op 23 en 24 mei van 09.30 – 17.00/18.00 uur.

Voor wie

Deze specialisatieopleiding is bedoeld voor therapeuten en professionals die hun expertise willen vergroten op het gebied van afvallen, eetstoornissen, overgewicht en gerichte voedingsadviezen. Zelfs zonder vooropleiding in hypnose kun je deelnemen aan deze opleiding. Daarnaast wordt de opleiding op HBO-niveau gegeven, waardoor je een solide basis in kennis en praktische vaardigheden opbouwt.

Praktisch

Portretfoto Marieke PetersLocatie
Hoevestein 12
4903 SC Oosterhout

Vervoer en accommodatie
Meer informatie vind je hier.

Docenten
Marieke Peters

Taal
De opleiding en het uitgereikte materiaal zijn in de Nederlandse taal.

Wat krijg je?

 • De opleiding omvat twee opleidingsdagen
 • Opleidingsmanual in de Nederlandse taal
 • Ondersteuning na de opleiding via gratis deelname aan onze HypnoseCommunity voor aanvullend studiemateriaal en waar je direct contact kunt leggen met onze docent.
 • Certificaat van deelname

Tijdsinvestering

 • Deze opleiding betreft in totaal 16 docentcontacturen (2 dagen klassikaal) alsmede minimaal 29 uren zelfstudie.

Resultaat

Na het voltooien van deze tweedaagse opleiding ben je in staat om je cliënten uit te leggen hoe de temperatuur en smaak van voedsel van invloed zijn op gewicht en gezondheid. Je hebt de kennis en vaardigheden om individuele voedingsadviezen te geven die niet alleen bijdragen aan gewichtsafname, maar ook ondersteunend zijn voor de algehele gezondheid van je cliënten. Met behulp van metabolische vragenlijsten en TCM-anamneses kun je een grondige analyse maken en een op maat gemaakt voedingsadvies bieden dat aansluit bij de unieke behoeften van elke cliënt.

Inhoud

 • Je leert hoe er op een natuurlijke wijze een balans via voeding een balans gecreëerd kan worden.
 • Je leert om vanuit de Chinese voedingsleer het stofwisselingstype van je cliënt te bepalen.
 • Je leert om de ‘zwakke kant’ van spijsvertering te versterken en te kijken naar de oorzaak in plaats van de symptomen. Het maken van een voedingsadvies op maat voor je cliënt ten aanzien van metabolisme en zijn/haar voedingstypologie.
 • Je leert over hoe voeding een belangrijke factor is met betrekking tot het functioneren van het immuunsysteem.
 • Verder wordt ingegaan op onevenwichtige vertering/darm microbioom, intermittent vasten, plan van aanpak bij overgewicht, de thermische werking van voeding en nog veel meer.

Kosten

 • De totale kosten bedragen € 722,-. Na aanmelding ontvang je een factuur voor de totale kosten met een betalingstermijn van 14 dagen.
 • De betaling dient vóór de 1e opleidingsdag op onze rekening te zijn bijgeboekt.
 • Deze opleiding is vrijgesteld van btw.

Voorwaarden

 • Binnen 14 dagen kan de opleiding kosteloos worden geannuleerd. Na deze periode gelden de annuleringsvoorwaarden zoals omschreven in de Algemene Voorwaarden NRTO.
 • HypnoseMentor kan besluiten om bij minder dan zes deelnemers te annuleren. HypnoseMentor kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor kosten die door de deelnemer zelf worden gemaakt in het kader van de opleiding zoals bijvoorbeeld reis- en verblijfkosten.Bij annulering door HypnoseMentor worden de door de student betaalde kosten binnen zeven dagen terugbetaald.
 • Van de student wordt persoonlijke deelname verwacht tijdens de aangegeven klassikale studie-uren
 • Aan het einde van de opleiding wordt de student gevraagd een evaluatie in te vullen
 • De kosten zijn inclusief een manual in de Nederlandse taal dat aan de student wordt uitgereikt
 • De inschrijvings- en opleidingsgegevens worden gedeeld met de docent.
 • Bij het uitreiken van het opleidingsmateriaal word je gevraagd om een copyright verklaring te ondertekenen ten aanzien van het intellectuele eigendom van het opleidingsmateriaal
 • Op deze opleiding zijn de algemene voorwaarden NRTO van toepassing.
 • Wij conformeren ons aan de NRTO-gedragscode

Meer informatie

De Kracht van Chinese Voedingsleer

Maatwerk in Voeding is een bijzondere specialisatieopleiding die je leert kijken naar voeding vanuit de Chinese voedingsleer, een eeuwenoude traditie die al meer dan 3000 tot 5000 jaar wordt toegepast en gedocumenteerd vanuit een modern perspectief. In deze opleiding ontdek je hoe warme en koude voeding een impact hebben op zowel gewicht als algemene gezondheid. Daarnaast leer je hoe de smaakrichting van voedsel van invloed kan zijn op gewichtsbeheersing.

Metabolic Typing: Een Persoonlijke Benadering

Wat maakt Maatwerk in Voeding nog unieker? We introduceren je aan de wereld van Metabolic Typing. Elk individu heeft een uniek metabolisme en reageert anders op voeding. Door te begrijpen welk stofwisselingstype iemand heeft, kun je gerichte voedingsadviezen geven die afgestemd zijn op hun specifieke behoeften. Dit gaat verder dan een algemeen voorgeschreven dieet en biedt een gepersonaliseerde aanpak voor optimale gezondheid en gewichtsbeheersing.

Een unieke benadering

Deze opleiding omvat een multidisciplinaire benadering waarin de principes van de Chinese voedingsleer en Metabolic Typing samenkomen. Je leert het stofwisselingstype van je cliënten te bepalen, de zwakke kant van hun spijsvertering te versterken, en voedingsadviezen op maat te maken. Door de oorzaak van spijsverteringsproblemen aan te pakken in plaats van alleen de symptomen te bestrijden, kun je duurzame resultaten behalen en de gezondheid van je cliënten verbeteren. /imagine prompt: [The concept of the image], [a detailed description of that will include the scenery, landscape, background, colors, facial expressions, feeling, atmosphere as needed.], [style, for example: photography, painting, illustration, sculpture, Artwork, paperwork, 3d, etc..], by [name of artist you think is most suited for the style of the concept].

In deze opleiding krijg je antwoord op de volgende vragen

 • Waarom werken veel diëten niet en kom je in een jojo-effect terecht?
 • Hoe kun je met rijke, volle maaltijden toch afvallen?
 • Wat hebben piekeren, het koud hebben, snel blauwe plekken krijgen en cellulitis met spijsverteringsklachten te maken?
 • Waarom ben ik zo moe na het eten en heb ik behoefte aan zoetigheid?
 • Hoe kun je je weerstand verhogen?
 • Als ik rauwkost eet en veel water drink word ik dikker, ondanks dat er geen calorieën in zitten, hoe kan dit?
 • Waarom wordt de een moe en dik van vet en blijft de ander daar slank en energiek bij?

Die vragen zijn te beantwoorden door te kijken naar onze stofwisseling. Elk mens wisselt op een andere manier ‘stof’. Als je een langzame verbranding hebt, dan heb je moeite met vet, maakt het je traag en vermoeid, daar ga je dus van aankomen. Als je een snelle verbranding hebt, dan verbrand je te snel en kun je de hele dag wel blijven eten. In dit geval is vet de uitkomst! Die zorgt ervoor dat je stopt met te veel eten en dus ga je af vallen. En ja, je kunt dik worden van een appel eten en afvallen van een gehaktbal. Het is maar net wat een lichaam om kan zetten. Eet je tegen je stofwisseling in, dan eet je tegen je eigen DNA-code in en zie je terug dat de verbranding van de voeding niet goed gaat, wat fysieke klachten en overgewicht geeft. Als je weet welk type stofwisseling iemand heeft, dan kun je voeding adviseren die individueel bij iemand past, in tegenstelling tot het volgen van een aantal universele does en dont’ s of algemeen voorgeschreven dieetadviezen. Zowel het bepalen van het stofwisselingstype als de Chinese voedingsleer gaan ervan uit dat ze de ‘zwakke kant’ van de spijsvertering versterken. Ze bestrijden niet de symptomen, maar halen de oorzaak ervan weg. Door middel van vragenlijsten krijgen we inzicht in iemands individuele systeem, voeding gaat dan maatwerk worden, de gezondheid verbetert en het gewicht komt dan vanzelf goed.

Interesse gekregen in deze opleiding?