activeFlow Aktieve Waak Hypnose

Ontketen de kracht van beweging en hypnose voor diepgaande transformatie en ongekende persoonlijke groei met activeFlow®

Foto van demo activeFlowactiveFlow® Aktieve Waakhypnose (AAH) is een revolutionaire benadering van hypnose, waarbij hypnotische fenomenen worden opgewekt door middel van beweging, zoals trappen op een fietstrainer. In tegenstelling tot traditionele ontspanningshypnose, bereikt AAH een diepe hypnotische staat door het gebruik van monotone bewegingen en specifieke taalpatronen.

ActiveFlow® biedt:

Stressmanagement: Krachtige en snelle methoden om stress te verminderen of elimineren.

Flowstaat: Het ervaren van een euforische staat tijdens het alert en bewustzijn voor beroepen waar creativiteit en focus van groot belang is.

Angstreductie: Effectieve methoden voor angstreductie

Emotionele heling en traumaverwerking: ActiveFlow® biedt krachtige technieken voor het oplossen van dieperliggende emotionele problemen.

Zelfacceptatie: Versterking van het zelfbeeld en zelfvertrouwen.

✅ High-Performance gedragsverandering: ActiveFlow® is bijzonder geschikt voor analytische geesten, CEO’s en managers voor het oplossen van diverse blokkades

✅ Executive coaching: ActiveFlow® brengt fantastische tools voor leiderschapsontwikkeling en executive coaching

✅ Overige toepassingen: Verbetering van relaties en communicatie, gewichtsmanagement,  eetstoornisbehandeling, verbetering van slaapkwaliteit en slaapstoornissen, vevordering van algemeen welzijn en levenskwaliteit

 

Bij aanmelden en directe online betaling ontvang je tot uiterlijk een maand voorafgaand aan de startdatum van de opleiding € 75 korting voor de komende

00 Dagen

Accreditatie

Logo accreditatie bijscholing KTNO

 

Data

De eerstvolgende activeFlow actieve waakhypnose vindt plaats op 30 september en 1 oktober van 09.00 – 17.00/18.00 uur.

 

Voor wie

Voor HRM-managers, coaches, psychologen, sportpsychologen, therapeuten. De opleiding wordt op HBO niveau gegeven met wetenschappelijke onderbouwingen. Er is geen voorafgaande kennis over hypnose of NLP nodig.

Praktisch

Locatie
Hoevestein 12
4903 SC Oosterhout

Portret Claude RibauxVervoer en accommodatie
Meer informatie vind je hier.

Docent
Claude Ribaux

Taal
De opleiding wordt in het Engels gegeven. De manual wordt uitgereikt naar keuze in het Nederlands, Engels of Duits.

Wat krijg je?

De opleiding is in de Engelse taal en omvat twee opleidingsdagen

 • Opleidingsmanual in de Nederlandse taal
 • Certificaat van deelname

Tijdsinvestering

Deze opleiding heeft 16 uren klassikaal onderwijs en er wordt verwacht dat je minimaal 10 uur besteed aan zelfstudie in het bestuderen en uitwerken van het studiemateriaal en een aantal opdrachten.

Resultaat

 • Na de opleiding kun je meteen met de geleerde technieken aan de slag, voornamelijke gericht op persoonlijke ontwikkeling van je cliënt.
 • Na de opleiding weet je hoe je in een alerte toestand technieken kunt toepassen bij tal van vraagstukken waarmee je cliënten je benaderen.
 • De opleiding is afgestemd op personen die de mogelijkheid hebben om kort na de training gebruik te maken van wat ze hebben geleerd in hun professionele omgeving.
 • Ondersteuning na de opleiding via gratis deelname aan onze HypnoseCommunity voor aanvullend studiemateriaal en waar je direct contact kunt leggen met onze docent.
 • Het is een waardevolle aanvulling voor diegenen die professioneel werken met eerdere genoemde thema’s of psychotherapie- of soortgelijke kwalificaties hebben gestudeerd op het gebied van coaching, consulting, training of therapie.

Inhoud

 • Basisprincipes van Actieve Waak Hypnose.
 • Geschiedenis, stand van zaken en vergelijking met andere inductiemethoden.
 • Standaard inductie met Actieve Waak Hypnose.
 • Zelfhypnose.
 • Versterking van het ego.
 • Diverse inductiemethoden.
 • Regressie in een Actieve Waak Hypnose en omgaan met abreacties.
 • Parts-therapie met Actieve Waak Hypnose.
 • Gebruik van persoonlijke positieve hulpbronnen en herbeleving van ervaringen uit het verleden met een hoge competentie.
 • Swish-methode voor herankering.
 • Omgaan met de specifieke behoeften van cliënten, zoals stotteren, verbeteren van presentaties en sollicitatievaardigheden, succesvol slagen voor examens, verhogen van concentratie, overwinnen van motivatieproblemen, en het verlichten van depressieve stemmingen.
 • Toepassing van Actieve Waak Hypnose in actie.
 • Gebruik van Actieve Waak Hypnose in de sport.
 • Verlichting van fysieke ongemakken met Actieve Waak Hypnose.
 • Het gebruik van het Milton hypnotische taalmodel om je eigen scripts te creëren.
 • Flow-states en bewustzijn van de ‘Zone’.
 • Inzet van Actieve Waak Hypnose voor beweging en leren.

Kosten

 • De totale kosten voor de activeFlow® Actieve Waakhypnoseopleiding bedragen € 845. Ca. drie weken voorafgaand aan de opleiding ontvang je een factuur voor de kosten, welke voorafgaand aan de startdatum van de opleiding dient te zijn overgemaakt.
 • De betaling dient vóór de 1e opleidingsdag op onze rekening te zijn bijgeboekt.
 • Deze opleiding is vrijgesteld van btw.

Voorwaarden

 • Binnen 14 dagen kan de opleiding kosteloos worden geannuleerd. Na deze periode gelden de annuleringsvoorwaarden zoals omschreven in de Algemene Voorwaarden NRTO.
 • HypnoseMentor kan besluiten om bij minder dan tien deelnemers te annuleren. HypnoseMentor kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor kosten die door de deelnemer zelf worden gemaakt in het kader van de opleiding zoals bijvoorbeeld reis- en verblijfkosten.Bij annulering door HypnoseMentor worden de door de student betaalde kosten binnen zeven dagen terugbetaald.
 • Van de student wordt persoonlijke deelname verwacht tijdens de aangegeven klassikale studie-uren
 • Aan het einde van de opleiding wordt de student gevraagd een evaluatie in te vullen
 • De kosten zijn inclusief een manual in de Nederlandse taal dat aan de student wordt uitgereikt
 • De inschrijvings- en opleidingsgegevens worden gedeeld met de docent.
 • Bij het uitreiken van het opleidingsmateriaal word je gevraagd om een copyright verklaring te ondertekenen en aanzien van het intellectuele eigendom van het opleidingsmateriaal.
 • Op deze opleiding zijn de algemene voorwaarden NRTO van toepassing.
 • Wij conformeren ons aan de NRTO-gedragscode

Meer informatie

Ontdek de grenzeloze potentie van activeFlow® Aktieve Waakhypnose (AAH) en maak je klaar voor een transformatieve reis naar persoonlijke groei en verandering. Met AAH ben je niet beperkt tot traditionele hypnosemethoden; in plaats daarvan breng je hypnose tot leven door middel van beweging en actieve betrokkenheid.

Wat is Active Alert Hypnose en waarom zou je overwegen dit op te nemen in je hypnotherapie- of NLP-praktijk?

Demo van activeFlow met docentIn tegenstelling tot de gebruikelijke ontspanningshypnose is Active Alert Hypnose (AAH) een hypnotische procedure die de activiteit verhoogt, waarbij de ogen open zijn en de cliënt fietst op een hometrainer of loopt.

In plaats van de gebruikelijke suggesties van slaperigheid, worden suggesties van lichtheid en automatisch trappende benen gegeven. Dit veld van hypnose werkt goed bij patiënten die de voorkeur geven aan actieve alertheid boven ontspanningshypnose en bij degenen die moeite hebben om te ontspannen.

Het is ook toegepast in verschillende vakgebieden, zoals sportcoaching, onderwijs en psychotherapie. In haar artikel “Active Alert Hypnosis: History, Research and Applications” concludeerde Eva Banyai dat de slaapachtige kwaliteit die we vaak zien bij traditionele ontspanningshypnotische inducties een bijproduct is van de gebruikte methoden, en daarom kan AAH worden gebruikt om het activiteitsniveau te verhogen. Eén proefpersoon die deelnam aan het experiment merkte op: “Op de fiets voelde ik me op de een of andere manier niet … moe en was ik klaar om te trappen. En op de een of andere manier had ik nog lang door kunnen gaan. Op de een of andere manier … op de een of andere manier was ik alerter … en over het algemeen meer wakker. Terwijl ik hier [bij traditionele hypnose] … moe en erg ontspannen was.” (Banyai, 2018) Bovendien meldde 68% van de studenten die deelnamen aan de active-alert inductie positieve emotionele gevoelens te ervaren, waarbij één proefpersoon opmerkte:

Tijdens de inductie … toen je suggereerde dat ik fris zou worden … werd ik plotseling overweldigd door een zeer sterk en aangenaam gevoel … het gevoel van heelheid. Als bij een prachtige zomerdageraad … het was warm maar verfrissend … en de geur van de frisse lucht … het is moeilijk uit te drukken … maar het was een piekervaring … volledige vrede … het was uniek. De vorige keer [bij traditionele hypnose] voelde ik me niet zo.

(Banyai, 2018) Na het onderzoek naar zowel de gebruikelijke ontspanningshypnose als AAH-hypnose meldde 32% van de proefpersonen dat ze een actievere deelname aan het hele proces voelden. Het bijkomende effect van sporten tijdens hypnose betekende dat na de initiële gevoelens van vermoeidheid, stijve dijen en kloppen, de proefpersonen aan het einde van de inductie een tweede energiestoot voelden, waarbij ze meldden dat ze zich bevrijd voelden van remmingen. (Banyai, 2018) Een onderzoek dat de niveaus van oxytocine en cortisol bij gehypnotiseerde proefpersonen analyseerde, constateerde dat zowel ontspanningshypnose als AAH een afname van cortisolniveaus veroorzaakten. Er was echter een significant verschil in de niveaus van oxytocine als functie van de hypnotiseerbaarheid van de proefpersonen. In tegenstelling tot ontspanningshypnose (Varga, K., 2014) namen de oxytocineniveaus toe bij weinig hypnotiseerbare personen, was er geen verandering bij gemiddeld hypnotiseerbare personen en namen ze af bij sterk hypnotiseerbare personen bij AAH. Dit suggereert dat beide vormen van hypnose een stressverlagend effect hebben, maar dat AAH een gunstig corrigerend effect kan hebben op sociale relaties bij weinig hypnotiseerbare personen. Eva Banyai vond de belangrijkste indicaties voor het gebruik van AAH:

 • Gebrek aan initiatief en energie, algemene remming, overdreven teruggetrokken persoonlijkheid.
 • Depressie (zelfs bij langdurige depressie met complexe symptomen).
 • Angst, dissociatieve en psychosomatische stoornissen.
 • Geremde identiteitsontwikkeling.
 • Eetstoornissen (voornamelijk boulimie en obesitas).
 • Neurotische symptomen bij kinderen die de stilte van traditionele hypnose niet verdragen.

Wat maakt activeFlow® AAH zo bijzonder?

 1. Innovatieve benadering: AAH vertegenwoordigt een geheel nieuwe benadering van hypnose, waarbij beweging en taalpatronen worden gebruikt om diepe hypnotische staten te bereiken. Het is een pionier in het veld van hypnotherapie en persoonlijke ontwikkeling.
 2. Wetenschappelijk onderbouwd: activeFlow® AAH is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.
 3. Veelzijdige toepassingen: Of je nu een therapeut, coach, sportpsycholoog of personal trainer bent, AAH kan worden toegepast in verschillende professionele contexten. Het biedt waardevolle tools en technieken om je cliënten te begeleiden naar positieve verandering en persoonlijke groei.
 4. Ondersteuning en community: Als deelnemer aan activeFlow® AAH krijg je toegang tot een levendige community van gelijkgestemde professionals en experts. Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, deel ervaringen en ontvang voortdurende ondersteuning voor je groei en succes.
 5. Jouw eigen transformatie: Naast het begeleiden van anderen, biedt activeFlow® AAH ook de mogelijkheid voor je eigen persoonlijke transformatie. Leer hoe je je eigen potentieel kunt benutten, blokkades kunt doorbreken en de beste versie van jezelf kunt worden.

Hoe Actieve Waak Hypnose zich onderscheidt van gewone hypnose:

 • In tegenstelling tot traditionele hypnose, waarbij de cliënt in een diepe trance wordt gebracht, richt Actieve Waak Hypnose zich op het creëren van een staat van ontspannen alertheid en actieve betrokkenheid.
 • Dit stelt de cliënt in staat om bewust te blijven van de ervaring en actief deel te nemen aan het transformatieproces, waardoor ze meer controle hebben over hun eigen groei en ontwikkeling.
 • Actieve Waak Hypnose biedt een breed scala aan technieken, waaronder regressie, parts-therapie, gebruik van hulpbronnen en herankering, die specifiek zijn ontworpen om verschillende vraagstukken aan te pakken en positieve verandering te bevorderen.
 • De methode integreert ook elementen van zelfhypnose, waardoor de cliënt zelf in staat wordt gesteld om de aangeleerde technieken toe te passen en het gewenste resultaat te behalen, zelfs buiten de sessies om.

Foto desk bikeHet belang van Active-alert hypnose in de praktijk van coaches en psychologen: Coaches en psychologen spelen een cruciale rol in het begeleiden van individuen naar persoonlijke groei en transformatie. Met de integratie van Active-alert hypnose (AAH) in hun praktijk kunnen zij een krachtig hulpmiddel toevoegen aan hun therapeutische benadering. Hier zijn enkele redenen waarom coaches en psychologen zouden moeten overwegen om AAH op te nemen in hun werk:

 1. Uitbreiding van therapeutische mogelijkheden: AAH biedt coaches en psychologen een nieuwe dimensie in hun therapeutische gereedschapskist. Door de combinatie van beweging en hypnose kunnen zij diepgaande transformaties faciliteren bij cliënten die de voorkeur geven aan een actieve en alerte benadering.
 2. Effectiviteit bij diverse uitdagingen: AAH is effectief gebleken bij een breed scala aan uitdagingen, waaronder depressie, angst, eetstoornissen en identiteitsontwikkeling. Door AAH toe te passen, kunnen coaches en psychologen hun cliënten helpen om remmingen te doorbreken, positieve verandering te bevorderen en emotioneel welzijn te vergroten.
 3. Verbeterde betrokkenheid en deelname: AAH stimuleert actieve betrokkenheid en participatie van de cliënt tijdens het therapeutische proces. Door fysieke activiteit te integreren, wordt de cliënt een actieve deelnemer aan zijn of haar eigen transformatie, wat kan leiden tot een groter gevoel van empowerment en eigenaarschap.
 4. Unieke ervaring voor cliënten: AAH biedt cliënten een unieke ervaring die verschilt van traditionele ontspanningshypnose. De combinatie van beweging en hypnotische fenomenen stelt hen in staat om diepgaande transformaties te ervaren terwijl ze alert en aanwezig blijven. Dit kan een frisse en vernieuwende benadering zijn voor cliënten die moeite hebben met traditionele ontspanningstechnieken.

Toepassingen van Active-alert hypnose

 • Stressmanagement en ontspanningstechnieken
 • Angstreductie en coping-strategie
 • Emotionele heling en trauma-verwerking
 • Identiteitsontwikkeling en zelfacceptatie
 • Gewoonteverandering en gedragsmodificatie
 • Prestatieverbetering en zelfvertrouwen
 • Verbeterde concentratie en focus
 • Verbetering van relaties en communicatie
 • Gewichtsbeheersing en eetstoornisbehandeling
 • Verbetering van slaapkwaliteit en slaapstoornissen
 • Bevordering van algemeen welzijn en levenskwaliteit

Actieve waakhypnose op desk bikeWaarom kiezen voor activeFlow® Aktieve Waakhypnose?

 1. Beleef hypnose in actie: Met AAH ervaar je de kracht van hypnose terwijl je actief bent. Door de combinatie van beweging en hypnose ontstaat er een unieke synergie die je in staat stelt diepe transformaties te bereiken.
 2. Maximale alertheid en focus: In plaats van in een diepe trance te worden gebracht, blijf je tijdens AAH volledig alert en gefocust. Je bewustzijn wordt verhoogd, waardoor je de controle behoudt en actief betrokken bent bij je eigen groei en verandering.
 3. Snellere en duurzamere resultaten: De krachtige hypnotische fenomenen die worden opgewekt tijdens AAH, zoals verhoogde alertheid en automatische beweging, bevorderen een diepere verankering van positieve veranderingen. Dit resulteert in snellere en langdurige resultaten in vergelijking met traditionele hypnosemethoden.
 4. Beweging als katalysator: Door de beweging te integreren in de hypnose-ervaring, stimuleert AAH de natuurlijke verbinding tussen lichaam en geest. Hierdoor kunnen blokkades worden doorbroken en kan energie vrijelijk stromen, wat leidt tot diepgaande transformaties op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.
 5. Toepasbaarheid in verschillende contexten: activeFlow® Aktieve Waakhypnose is niet alleen effectief in therapeutische settings, maar ook in sportpsychologie, coaching, persoonlijke ontwikkeling en meer. Het is een waardevolle aanvulling op het gereedschapskistje van therapeuten, coaches, trainers en andere professionals in de persoonlijke ontwikkelingsbranche.

Schrijf je vandaag nog in voor activeFlow® Aktieve Waakhypnose en ontdek de grenzeloze mogelijkheden om hypnose en beweging te integreren voor diepgaande transformatie en persoonlijke groei. Ervaar zelf de kracht van activeFlow® AAH en neem de controle over je eigen ontwikkeling!

Interesse gekregen in deze opleiding?