logo omni

Hypnose in 7 dagen leren

“Hypnotherapeut in 7 dagen leren Dat gaat toch niet. Dat is NIET SERIEUS.” Zo hoor je van alle kanten. In het beste geval wordt er dan nog gezegd: “Dat kan ik mij echt niet voorstellen.” Waarom het wel serieus is en en absoluut realiseerbaar, lees je hieronder.

Tot nu toe hebben meer dan 7000 deelnemers deze zevendaagse hypnoseopleiding gevolgd en hun diploma ontvangen. De aantallen gaan zelfs met sprongen omhoog nadat OMNI haar hoofdkantoor in Zwitserland heeft gevestigd en de opleiding aanbiedt met als kern “regressie naar de oorzaak om het op te lossen” in combinatie met de in 2015 behaalde ISO 9001 certificering voor zowel de hypnose- en hypnotherapieopleiding als het hypnotherapieproces.

Zij dat aanwijzingen voor een niet serieus te nemen opleiding?

Of denk je dat deelnemers ons aanbevelen, omdat ze er na de opleiding niets mee kunnen en nog een dozijn aanvullende cursussen nodig hebben?

In Duitsland is er een regeling die bepaalt wat je als Heilpraktiker (HP) – therapeut –  of Heilpraktiker für Psychotherapie (HPP) zonder ‘Nachweis für Gefährdung der Volksgesundheit” – verwijsbrief – mag of niet mag doen.

De OMNI hypnose en hypnotherapieopleiding is universeel. dat betekent dat iedereen in 7 dagen (wereldwijd) dezelfde methoden leert, echter elke deelnemer beslist voor zichzelf hoe zij/hij zichzelf noemt: Hypnotherapeut, hypnosetherapeut, hypnotiseur of anders.

Het maakt niet uit of je therapeut bent, psychotherapeut, arts, coach, trainer of vanuit een heel ander vakgebied geïnteresseerd bent in hypnose. Je kunt alles wat je in 7 dagen leert binnen de wettelijke kaders toepassen.*

De 7 daagse hypnose en hypnotherapieopleiding is bijzonder intensief. Je moet jezelf niet instellen op 7 gemoedelijke dagen met ellenlange pauzes, want dan zul je bijzonder verrast worden. Ik ben bekend met de cultuur van pauzes. Als ik meld dat de pauze om 11.00 uur klaar is, dan wil ik dat de deelnemers om 11.00 uur stipt na de geplande pauze met hun drankje weer op de stoel zitten om de tijd optimaal te gebruiken.

Dagelijks krijg je huiswerk, zodat hetgeen je overdag leert gemakkelijker beklijft.

We krijgen vaak de eerste dag van de deelnemers te horen: “Oh 7 dagen, hoe ga ik dat volhouden, dat is toch veel te inspannend.”

Op de laatste dag krijg ik dan te horen dat de tijd razendsnel voorbijgegaan is, omdat het zo interessant was.

Naar onze ervaring biedt de 7 daagse opleiding aaneengesloten een prachtige ervaring en kun je daarna ook meteen aan de slag.

ONMOGELIJK? NEE DE DUIZENDEN OMNI’S DIE IN HUN LEVENSONDERHOUD KUNNEN VOORZIEN MET EEN HYPNOSEPRAKTIJK BEWIJZEN HET TEGENDEEL.

Binnen het vakgebied hypnose zijn er veel verschillende methoden en technieken. Bij OMNI leer je de snelle, eenvoudige, maar zeer krachtig werkzame methoden, die al jarenlang worden onderwezen.
Veel belangrijker nog is dat deze methoden succesvol door de deelnemers worden gebruikt. Bij veel problemen en thema’s waarvoor mensen bij ons naar de hypnosepraktijk komen, kunnen we ze in een sessie helpen. En zelfs in die gevallen waarbij het om twee of drie sessie gaat, is dat nog goed te overzien. OMNI staat bekend om haar snelle en krachtige hypnotherapiemethoden en -technieken.

Snelle, eenvoudige en werkzame methoden kunnen ook snel, eenvoudig en werkaam aangeleerd worden.
De gedachte dat een lange opleiding goed is en een korte opleiding slecht en niet serieus is, klopt niet. Er zijn goede en slechte langdurige opleidingen en er zijn goede en slechte korte opleidingen.
Bij OMNI concentreren wij ons op het wezenlijke. We leren eenvoudige, maar bijzonder werkzame methoden aan en daarvoor zijn 7 dagen voldoende.

Eerlijk gezegd: Ik was ook sceptisch toen ik me indertijd voor de opleiding in Zurich had ingeschreven. Maar ik was na de 7-daagse opleiding en zeker na de eerste sessies die ik had gedaan van het tegendeel overtuigd. Ik had geïnvesteerd in de  7 beste dagen van mijn leven. het heeft mijn leven positief verandert.
En als gevolg daarvan het leven van ontelbare van mijn cliënten.

Sandra Blabl

Bewerkt naar haar oorspronkelijke blogartikel

* Dit geldt eveneens voor Nederland. Nederland loopt ten aanzien van Duitsland en zeker Zwitserland sterk achter ten aanzien van de toepassingen van Complementaire Alternatieve Therapieën.

* * OMNI Hypnosis Training Center heeft toestemming vanuit Zwitserland om daar een opvolging van 9 online bijeenkomsten aan toe te voegen (dag 8) en na ca. een halfjaar een extra opleidingsdag met o.a. partstherapie.