HypnoMed hypnose opleiding

HypnoMed medische hypnoseopleiding

Meer informatie over data, inhoud, locatie en aanmelden.

Introductie over de OMNI HypnoMed opleiding

De OMNI HypnoMed medische hypnoseopleiding richt zich op medische professionals die dagelijks geconfronteerd worden met patiënten met angst en pijn en willen leren hoe ze door middel van communicatie- en eenvoudige hypnosetechnieken op snelle en effectieve wijze met hun patiënten kunnen communiceren om hun comfortniveau te verhogen.

De voordelen van een medische hypnose opleiding

In slechts vier dagen leer je op een andere manier te communiceren met je patiënten waardoor er een andere neurobiologische reactie in de pijnmatrix kan plaatsvinden en de pijnrespons kan worden verminderd of voorkomen. In deze opleiding leer je hoe je eenvoudige hypnosetechnieken kunt toepassen om pijn en angst weg te nemen. Daarnaast leer je krachtige technieken voor natuurlijk anesthesie.

Kennis van eenvoudige communicatietechnieken gericht op het comfort van de cliënt en eenvoudige en krachtige technieken om pijn- en angst te bestrijden brengt de medische professional een set krachtige communicatietools voor de omgang met patiënten. In de praktijk blijkt dit tijd- en kostenbesparend te zijn. Het maakt ook een verschil voor de professional om zelf minder blootgesteld te worden aan angstige patiënten, dan wel in staat te zijn de angst van de patiënt snel om te buigen.

De laatste jaren is de belangstelling voor hypnosetechnieken in de medische zorg enorm toegenomen. De reden hiervoor is dat steeds meer onderzoeken de krachtige werking van hypnose aantonen op tal van terreinen waaronder pijnbestrijding. Er is veel onderzoek gedaan naar de positieve werking van hypnose bij het prikkelbaredarmsyndroom. Daarnaast komt er steeds meer aandacht voor de kracht van het geven van suggesties aan een patiënt. Het geven van een negatieve suggestie kan een nocebowerking oproepen, het geven van een positieve werking kan een placebowerking oproepen. Tal van onderzoeken laten hierin de sterke mind/body relatie zien.

De kernpunten van de OMNI medische hypnose opleiding

  • Comfortabel communiceren met patiënten (OMNI Mind Talk).
  • Het mind model van hypnose over de rol van het onderbewustzijn in het creëeren van pijn en angst.
  • Hoe het mind model ingezet kan worden om pijn en angst te bestrijden.
  • De regels van het onderbewustzijn. Begrijpen wat hypnose is, hoe het werkt, gekoppeld aan wetenschappelijk onderzoek.
  • Zelfhypnose en hoe het zenuwstelsel krachtig ondersteund kan worden.
  • Gevorderde zelfhypnose voor het pijnongevoelig maken van delen van het lichaam.

Wat artsen zeggen over de OMNI HypnoMed medische hypnoseopleiding

“Deze cursus is cum laude geslaagd: dik verdiende 10! Wat een goed verzorgde cursus!! Erg veel geleerd in deze 4 daagse cursus. Goede variatie tussen theorie en praktijk. De vaart zat er goed in, maar het was zo boeiend dat ik het jammer vond dat de cursus afgelopen was. Maar duidelijk is wel dat HypnoseMentor veel te bieden heeft dus ik ga hier zeker vervolgcursussen volgen.

Ina Oostrom is in nederland een absolute autoriteit op het gebied van Hypnose en Hypnotherapie. Ze heeft enorm veel kennis en ervaring en geeft daarnaast op een boeiende enthousiaste wijze les. Er was veel gelegenheid om praktisch aan de slag te gaan. Ook de theorie wordt goed gegeven en ze geeft veel aanwijzingen (lectuur tafel met zeer interessante artikelen en boeken) hoe je zelf dit kunt uitdiepen.” Zie hier het originele review.”

“Zowel theoretisch als praktisch van een heel hoog niveau. Heel veel geleerd tijdens de Medische hypnose en vervolg Hypnotherapie opleiding, mede dankzij de inzet, kwaliteiten, ervaring en kennis van… Verbazingwekkend zo goed als de geleerde technieken in de praktijk werken. Inzet, kwaliteiten, ervaring en kennis van Ina om de onderwerpen goed over te kunnen brengen” Zie hier het originele review.”

Meer over de OMNI medische hypnoseopleiding

  • KTNO geaccrediteerde hypnotherapieopleidingDe opleiding en het hypnoseproces zijn ISO 9001 gecertificeerd
  • De opleiding is door diverse beroepsverenigingen geaccrediteerd, waaronder de Artsenvereniging Integrale Geneeskunde.
  • De technieken voor het in hypnose brengen welke door OMNI worden geleerd, worden onderzocht door de Universiteit van Zurich door de onderzoekers Mike Brügger en Nuno M. P. de Matos. In een nog lopend onderzoek is de staat van hypnose aangetoond als neurologisch gezien een andere staat dan het normale bewustzijn.

Gratis informatieochtend hypnose opleidingen

Gedurende het hele jaar ben je welkom op een van onze gratis informatieochtenden. Je krijgt hier antwoorden op vele vragen rondom hypnose. Ook wordt een demonstratie gegeven. Verder ontvang je informatie over de diverse hypnose opleidingen en wat u met de behaalde diploma’s kunt doen.

Meld je aan voor de informatieochtend