comfort birthing opleiding zwangere vrouw

Comfort birthing opleiding

Inleiding

De Comfort Birthing opleiding is onderdeel van de DeepMind opleiding en  biedt hypnotherapeuten een unieke kans om hun kennis uit te breiden. Het begeleiden van een zwangere vrouw naar een andere, positievere geboorte-ervaring is een van de mooiste aspecten van het werk als hypnotherapeut. Met de technieken van Comfort Birthing, onderdeel van de DeepMind Hypnose, geef je aanstaande moeders de tools om hun bevalling op een kalme, pijnarme of zelf pijnvrije manier manier te beleven.

Wat is Comfort Birthing?

Comfort Birthing is een techniek die vrouwen helpt om op een natuurlijke manier te bevallen met zo min mogelijk stress en pijn. Deze methode richt zich op het gebruik van ontspanning, visualisatie en krachtige pijnbestrijdingstechnieken uit de medische hypnose om de geboorte-ervaring te verbeteren. Door Comfort Birthing toe te passen, ervaren vrouwen vaak minder stress en spanning, wat bijdraagt aan een soepelere bevalling.

In vergelijking met HypnoBirthing gaat Comfort Birthing verder door krachtige technieken van zelfhypnose te introduceren, die ook in de medische hypnose worden gebruikt. Een van de belangrijkste onderdelen van Comfort Birthing is het leren van technieken om in de Esdaile-staat te komen. Dit is een zeer diepe trance die wordt ingezet voor pijnbestrijding tijdens medische procedures. De Esdaile-staat is wetenschappelijk vastgesteld en wordt beschouwd als een effectieve manier om pijn te beheren zonder medicatie.

comfort birthing opleiding visual zwangere vrouw in water

Waarom werken met Comfort Birthing opleiding

De Comfort Birthing opleiding biedt verschillende voordelen voor hypnotherapeuten. Ten eerste leer je hoe je zwangere vrouwen kunt begeleiden in hun mentale en fysieke voorbereiding op de bevalling. Je krijgt de vaardigheden om hen te helpen ontspannen en te visualiseren, wat essentieel is voor een succesvolle toepassing van Comfort Birthing. Het mooie dat je deze techniek ook in groepen kunt aanbieden met eventueel als afsluiting een persoonlijke sessie voor elke deelnemer.

Deelnemen zonder vooropleiding hypnose

Heb je geen vooropleiding in hypnose, dan kun je deze technieken leren bij de HypnoMed voor acute en geplande zorg. Ben je een gynacoloog, verloskundige of doula zonder hypnose-achtergrond dan kun je de technieken tijdens de vierdaagse HypnoMed leren. Wij zien regelmatige gyneacologen en verloskundigen die deze technieken bij ons komen leren. Wij bieden deze opleiding ook incompany aan. Deze opleiding biedt aanvullende technieken die van onschatbare waarde kunnen zijn tijdens de bevalling. Medische hypnose kan worden ingezet bij pijnverlichting, angstbeheersing en het verminderen van stress, wat het geboorteproces kan vergemakkelijken.