Smart Nutrition

Vanaf 697 -

Bekijk startdata
Visual van Smart Nutrition

In de wereld van gezondheid en welzijn is er een constante zoektocht naar nieuwe en effectieve benaderingen voor afvallen en het optimaliseren van voeding. Smart Nutrition (voorheen Maatwerk in Voeding) is een unieke opleiding die zich onderscheidt door een diepgaande en wetenschappelijk onderbouwde kijk op voeding met bewezen methoden uit de Chinese voedingsleer in een Westers jasje in combinatie met de stofwisselingsleer. Deze opleiding, gericht op zowel hypnotherapeuten als andere professionals, biedt nieuwe perspectieven en methoden die verder gaan dan de conventionele diëtetiek.

Een opleiding met diepgang

Smart Nutrition brengt veel inzichten in de complexiteit van menselijke voeding en de subtiele effecten die voedsel heeft op ons lichaam, onze geest, en onze gezondheid. De opleiding gaat voorbij aan calorieën tellen en macronutriënten analyseren. We duiken diep in de invloed van voeding op de lichaamssystemen, de spijsvertering, en zelfs emotionele welzijn.

Deze opleiding is tot stand gekomen op grond van een jarenlange studie in binnen- en buitenland door Marieke Peters, waarbij die methoden zijn uitgewerkt die ook echt werken.

De Kracht van Chinese Voedingsleer

Smart Nutrition is een bijzondere specialisatieopleiding die je leert kijken naar voeding vanuit de Chinese voedingsleer, een eeuwenoude traditie die al meer dan 3000 tot 5000 jaar wordt toegepast en gedocumenteerd vanuit een modern perspectief. In deze opleiding ontdek je hoe warme en koude voeding een impact hebben op zowel gewicht als algemene gezondheid. Daarnaast leer je hoe de smaakrichting van voedsel van invloed kan zijn op gewichtsbeheersing.

Metabolic Typing: Een Persoonlijke Benadering

Wat maakt de Smart Nutrition opleiding nog unieker? We introduceren je aan de wereld van Metabolic Typing. Elk individu heeft een uniek metabolisme en reageert anders op voeding. Door te begrijpen welk stofwisselingstype iemand heeft, kun je gerichte voedingsadviezen geven die afgestemd zijn op hun specifieke behoeften. Dit gaat verder dan een algemeen voorgeschreven dieet en biedt een gepersonaliseerde aanpak voor optimale gezondheid en gewichtsbeheersing.

Voor wie

Deze opleiding is ideaal voor therapeuten, gezondheidsprofessionals, en iedereen die zijn kennis op het gebied van voeding en gezondheidsbevordering wil verdiepen. “Smart Nutrition” biedt waardevolle inzichten en praktische vaardigheden.Deze opleiding omvat geen toepassingen van hypnose en staat open voor alle therapeuten, coaches en professionals. Deze opleiding wordt op HBO-niveau gegeven en staat open voor deelnemers met een MBO-4 diploma of voor diegenen die over een HBO-werk- en denkniveau beschikken.

Wat biedt deze opleiding

 • Multidisciplinaire benadering: Leer hoe de principes van de Chinese voedingsleer en Metabolic Typing samenkomen voor een persoonlijke benadering van voeding.
 • Praktische toepassingen: Ontdek hoe je voedingsadviezen op maat kunt maken door het stofwisselingstype van je cliënten te bepalen en hun spijsvertering te versterken.
 • Diepgaande kennis: Verbreed je begrip van hoe voeding het immuunsysteem beïnvloedt en leer over de thermische werking van voeding, intermittent vasten, en meer.

Ervaringen van onze studenten

Onze cursisten ervaren “Smart Nutrition” als een verrijking van hun professionele praktijk en persoonlijke levenswijze. Ze prijzen vooral de diepgaande kennis, de praktische bruikbaarheid en de verhelderende inzichten die ze opdoen over de complexiteit van voeding en gezondheid. Via de button kun je reviews lezen over onze opleidingen. 

Studiebelasting

De opleiding omvat 16 uur klassikaal onderwijs, verspreid over twee dagen, met een aanvullende zelfstudie van minimaal 29 uur. Dit brengt de totale studiebelasting op 30 uur, equivalent aan 1 ETC.

Begeleiding na de opleiding

Na afronding van de opleiding heb je toegang tot onze HypnoseCommunity voor aanvullend studiemateriaal en de mogelijkheid om direct contact te leggen met docent en medecursisten. Deze voortdurende ondersteuning zorgt ervoor dat je je nieuw verworven kennis kunt blijven verdiepen en toepassen.

Erkend certificaat

Na succesvolle afronding van de opleiding ontvang je een erkend certificaat. Dit certificaat bevestigt jouw expertise in “Smart Nutrition” en onderstreept je toewijding aan professionele ontwikkeling en kwaliteitsvolle zorgverlening.

Veelgestelde vragen

Is er een vooropleiding vereist?

Nee, deze opleiding staat open voor alle therapeuten, coaches en andere professionals met interesse in voeding en gezondheid.

Inhoud

 • Je leert hoe er op een natuurlijke wijze een balans via voeding een balans gecreëerd kan worden.
 • Je leert om vanuit de Chinese voedingsleer het stofwisselingstype van je cliënt te bepalen.
 • Je leert om de ‘zwakke kant’ van spijsvertering te versterken en te kijken naar de oorzaak in plaats van de symptomen. Het maken van een voedingsadvies op maat voor je cliënt ten aanzien van metabolisme en zijn/haar voedingstypologie.
 • Je leert over hoe voeding een belangrijke factor is met betrekking tot het functioneren van het immuunsysteem.
 • Verder wordt ingegaan op onevenwichtige vertering/darm microbioom, intermittent vasten, plan van aanpak bij overgewicht, de thermische werking van voeding en nog veel meer.

Resultaat

Na het voltooien van deze tweedaagse opleiding ben je in staat om je cliënten uit te leggen hoe de temperatuur en smaak van voedsel van invloed zijn op gewicht en gezondheid. Je hebt de kennis en vaardigheden om individuele voedingsadviezen te geven die niet alleen bijdragen aan gewichtsafname, maar ook ondersteunend zijn voor de algehele gezondheid van je cliënten. Met behulp van metabolische vragenlijsten en TCM-anamneses kun je een grondige analyse maken en een op maat gemaakt voedingsadvies bieden dat aansluit bij de unieke behoeften van elke cliënt.

 

 • De opleiding omvat twee opleidingsdagen
 • Opleidingsmanual in de Nederlandse taal
 • Ondersteuning na de opleiding via gratis deelname aan onze HypnoseCommunity voor aanvullend studiemateriaal en waar je direct contact kunt leggen met onze docent.
 • Certificaat van deelname

In deze opleiding krijg je antwoord op de volgende vragen

 • Waarom werken veel diëten niet en kom je in een jojo-effect terecht?
 • Hoe kun je met rijke, volle maaltijden toch afvallen?
 • Wat hebben piekeren, het koud hebben, snel blauwe plekken krijgen en cellulitis met spijsverteringsklachten te maken?
 • Waarom ben ik zo moe na het eten en heb ik behoefte aan zoetigheid?
 • Hoe kun je je weerstand verhogen?
 • Als ik rauwkost eet en veel water drink word ik dikker, ondanks dat er geen calorieën in zitten, hoe kan dit?
 • Waarom wordt de een moe en dik van vet en blijft de ander daar slank en energiek bij?

Die vragen zijn te beantwoorden door te kijken naar onze stofwisseling. Elk mens wisselt op een andere manier ‘stof’. Als je een langzame verbranding hebt, dan heb je moeite met vet, maakt het je traag en vermoeid, daar ga je dus van aankomen. Als je een snelle verbranding hebt, dan verbrand je te snel en kun je de hele dag wel blijven eten. In dit geval is vet de uitkomst! Die zorgt ervoor dat je stopt met te veel eten en dus ga je af vallen. En ja, je kunt dik worden van een appel eten en afvallen van een gehaktbal. Het is maar net wat een lichaam om kan zetten. Eet je tegen je stofwisseling in, dan eet je tegen je eigen DNA-code in en zie je terug dat de verbranding van de voeding niet goed gaat, wat fysieke klachten en overgewicht geeft. Als je weet welk type stofwisseling iemand heeft, dan kun je voeding adviseren die individueel bij iemand past, in tegenstelling tot het volgen van een aantal universele does en dont’ s of algemeen voorgeschreven dieetadviezen. Zowel het bepalen van het stofwisselingstype als de Chinese voedingsleer gaan ervan uit dat ze de ‘zwakke kant’ van de spijsvertering versterken. Ze bestrijden niet de symptomen, maar halen de oorzaak ervan weg. Door middel van vragenlijsten krijgen we inzicht in iemands individuele systeem, voeding gaat dan maatwerk worden, de gezondheid verbetert en het gewicht komt dan vanzelf goed.

Kosten

 • De totale kosten bedragen € 747. (Op factuur). De betaling dient vóór de 1e opleidingsdag op onze rekening te zijn bijgeboekt.
 • Bij directe online betaling (kies voor Ideal) krijg je een korting van € 50 en bedragen de kosten € 697.
 • Betalen in termijnen is mogelijk. De totale kosten dien wel voorafgaand aan de start van de opleiding te zijn voldaan. Het aantal termijnen kan afhangen van hoever van te voren wordt aangemeld. Vlak voor de opleiding heeft betalen in termijnen geen zin meer.
 • Deze opleiding is vrijgesteld van btw.

Voorwaarden

 • Binnen 14 dagen kan de opleiding kosteloos worden geannuleerd. Na deze periode gelden de annuleringsvoorwaarden zoals omschreven in de Algemene Voorwaarden NRTO.
 • HypnoseMentor kan besluiten om bij minder dan zes deelnemers te annuleren. HypnoseMentor kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor kosten die door de deelnemer zelf worden gemaakt in het kader van de opleiding zoals bijvoorbeeld reis- en verblijfkosten.Bij annulering door HypnoseMentor worden de door de student betaalde kosten binnen zeven dagen terugbetaald.
 • Van de student wordt persoonlijke deelname verwacht tijdens de aangegeven klassikale studie-uren
 • Aan het einde van de opleiding wordt de student gevraagd een evaluatie in te vullen
 • De kosten zijn inclusief een manual in de Nederlandse taal dat aan de student wordt uitgereikt
 • De inschrijvings- en opleidingsgegevens worden gedeeld met de docent.
 • Bij het uitreiken van het opleidingsmateriaal word je gevraagd om een copyright verklaring te ondertekenen ten aanzien van het intellectuele eigendom van het opleidingsmateriaal
 • Op deze opleiding zijn de algemene voorwaarden NRTO van toepassing.
 • Wij conformeren ons aan de NRTO-gedragscode

Praktische informatie

Docent
Marieke Peters

Duur van de opleiding
2 dagen klassikaal

Niveau
Deze opleiding wordt gegeven op HBO-niveau

Taal
De opleiding wordt in de Nederlandse taal gehouden. Je krijgt een manual in de Nederlandse taal

Locaties
De opleiding wordt in Oosterhout gehouden