Afbeelding van snelweg met de woorden next steps

Tips voor het aanvragen STAP-budget subsidie

Het aanvragen van een STAP-budget subsidie is niet heel erg moeilijk. Wij hebben de aandachtspunten daarvoor op een rijtje gezet.

Tip 1 Aanmelden voor STAP-budget subsidie is vooruit plannen

Een van de lastige zaken van de STAP-budget subsidie is het aanvragen binnen een tijdvak. Het is belangrijk om vooruit te plannen als je een subsidie wilt aanvragen voor een bepaalde opleiding, vooral als deze opleiding maar een keer per jaar wordt gegeven. Bijvoorbeeld een opleiding die een keer per jaar in mei wordt gegeven, dan heb je alleen de aanvraagperiodes januari en maart om je voor de STAP-subsidie voor de opleiding aan te melden. In de aanvraagperiode mei lukt dat meestal niet meer, tenzij de opleiding start vier weken na de eerste aanmelddatum.

Tip 2 Meld je tijdig aan bij de opleider

We zien regelmatig dat deelnemers zich pas op het laatste moment aanmelden. Dat is niet zo handig, omdat wij als opleider dan geen vooraanmelding meer kunnen doen. Je hebt om een STAP-budget subsidie te kunnen aanvragen een PDF-aanmeldingsbewijs nodig dat door de opleider wordt verstrekt. Daarmee kun je dan op de start van de aanvraagperiode je subsidie aanvragen. Zonder PDF kun je de subsidie niet aanvragen. Op het laatste moment is ook om een andere reden onhandig. Als opleider doen wij in het scholingsregister een vooraanmelding van jouw aanmelding, waardoor het proces van aanvragen sneller verloopt. Hier vind je ons opleidingen aanbod met STAP.

Tip 3 Meld je op tijd aan bij STAP-UWV op de eerste dag van de aanvraagperiode

Zorg dat je ruim op tijd bent ingelogd op de aanvraagdatum van de betreffende aanvraagperiode. De eerstvolgende periode wordt op de website van STAPUWV aangekondigd. Dat is niet altijd de eerste dag van de maand. Je kunt dan in bovenstaand schema nagaan of je opleiding binnen dat tijdvak start. Zo niet, dan moet je twee maanden of langer wachten om je aanvraag in te dienen. Als je op tijd met je DigiD bent ingelogd, wordt klokslag 10.00 uur bepaald op welke volgorde iedereen de aanvraag mag indienen. Het kan zijn dat je snel aan de beurt bent, het kan ook zijn dat je uren dient te wachten. Wees daar op voorbereid. Ons advies is om een screenshot te maken zodra je aan de wachtrij bent toegevoegd, dat mocht er iets fout gaan je naderhand nog een klacht kunt indienen.

Tip 4 Bekijk de video hoe de aanvraagprocedure verloopt

Bereid je voor op de aanvraag door de video over de aanvraagprocedure te bekijken