Hypnoseopleiding met de STAP-budget subsidieregeling

Het STAP-budget is een subsidieregeling waarmee je tot maximaal € 1000 per jaar vergoeding kunt krijgen voor een opleiding in het kader van een nieuw beroep of voor bijscholing. STAP staat voor Stimulering van de ArbeidsmarktPositie.

Je kunt het STAP-budget aanvragen als je 18 jaar en ouder bent en nog geen AOW ontvangt. Daarbij moet je EU-burger zijn of partner van een EU-burger zijn.  Daarnaast moet je in de periode van 2 jaar en 3 maanden tot 3 maanden voorafgaand aan de subsidieaanvraag voor ten minste 6 maanden in Nederland verzekerd zijn voor de volksverzekeringen

Elke twee maanden wordt door de overheid een maximum bedrag beschikbaar gesteld. De aanvragen voor een bepaalde periode worden goedgekeurd, zolang het budget nog niet op is en je aan de voorwaarden voldoet. Het gaat in totaal om 200.000 subsidies per jaar.

Bij afwijzing vanwege dat het budget uitgeput is, kun je kijken of het in een andere budgetperiode wel lukt. Het is belangrijk om op tijd je aanvraag in te dienen.

Hoe vraag ik het STAP-budget aan

  1. Controleer of je aan de voorwaarden voor het STAP-budget voldoet.
  2. Als je nog geen DigiD hebt, vraag deze dan zo snel mogelijk aan.
  3. Kijk hier voor ons aanbod in opleidingen via het STAP-budget
  4. Meld je vervolgens aan via  ‘Aanmelden STAP-budget‘ voor een van onze opleidingen of combinatie van opleidingen. Je krijgt dan van ons meteen via de e-mail een STAP-budget aanmeldingsbewijs:
  5. Meld je daarna aan en login bij de website van het STAP-budget. Zoek de opleiding waarvoor je via ons hebt aanmeld op in het STAP-scholingsregister. Om de aanvraag af te ronden moet je het aanmeldingsbewijs uploaden.
  6. Zodra je aanvraag is goedgekeurd is of is afgewezen, geef je ons een bericht per e-mail.