Hoe kies ik een hypnoseopleiding

Klik hier om je aan te melden op onze nieuwsbrief

Hypnose Community voor gratis audio’s, video’s en informatie

logo hypnosecommunity

Gratis hypnosemagazine

Wellicht ben je op zoek naar een hypnoseopleiding en we horen regelmatig dat mensen moeite hebben om een goede keuze te maken uit het veelzijdige aanbod dat er is. Met deze pagina willen we wat algemene tips geven om je verder te helpen om de hypnotherapie van je keuze te vinden en leggen we uit waar de OMNI hypnoseopleiding bij aansluit.
Tip 1 Maak een keuze ten aanzien van de grondslag van de hypnose
Er zijn verschillende studierichtingen die voortkomen uit een ander gedachtengoed ten aanzien van hypnose en verschillende grondleggers hebben. We gaan hier kort in op twee studierichtingen. Namelijk de directe hypnose gebaseerd op het gedachtegoed van Dave Elman en indirecte hypnose gebaseerd op het gedachtengoed van Milton Erickson.

Over het algemeen kun je stellen dat de studierichtingen vanuit het gedachtengoed van Dave Elman kortdurende opleidingen zijn. Dit houdt verband met het feit dat Dave Elman lesgaf aan artsen, tandartsen, psychologen en psychiaters. Deze professionals waren gebaat bij technieken die snel en effectief werken. De technieken van Dave Elman zijn procesmatig en gestructureerd en kunnen daarom in bijzonder korte tijd worden geleerd.

De studierichtingen die zich baseren op het gedachtengoed van Milton Erickson duren over het algemeen wat langer. De technieken van Milton Erickson kenmerken zich door het gebruik van spraakhypnose, toepassen van metaforen. Om het werk van Milton Erickson te doorgronden is meer tijd nodig. De meeste opleidingen die werken vanuit het gedachtengoed van Milton Erickson combineren dat met psychotherapie en andere aanvullende studies. Meestal is er sprake van een meerjarige studie.

De OMNI hypnoseopleiding baseert zich op het gedachtengoed van Dave Elman.

 

Tip 2 Ga na of je hypnose wilt leren of hypnotherapie
Er is veel spraakverwarring rondom hypnose en hypnotherapie. Hypnose is het proces van een persoon in hypnose brengen en daarbij aanvaardbare suggesties kunnen geven.

Hypnotherapie is hypnose inzetten als middel bij mentale en fysieke klachten, maar ook bijvoorbeeld voor het verbeteren van leerprestaties en sportprestaties.

Op deze website maken wij een onderscheid tussen hypnose als het leren van krachtige technieken om iemand in hypnose te brengen, te kunnen testen weten op welk niveau iemand is in hypnose en hoe met behulp van directe suggesties eenvoudige problemen kunnen worden opgelost.

Met hypnotherapie bedoelen wij het totale proces van iemand in hypnose brengen en daarbij door middel van therapie zoals bijvoorbeeld partstherapie, universele therapie, regressietherapie op zoek te gaan naar de oorzaak van een probleem om het daarna eenvoudig op te kunnen lossen.

Tip 3 Ga na of de hypnoseopleiding erkend is

Wil je professioneel met hypnose en/of hypnotherapie aan de slag, ga dan na of de hypnoseopleiding erkend is. En als de hypnoseopleiding erkend is, ga dan na wat je vanuit je beroepsvereniging nodig hebt om aan hun voorwaarden te voldoen. Bijvoorbeeld gaat het om een bijscholing, module of vakopleiding. Is de opleiding op HBO-niveau en worden er EC’s voor gegeven.

De OMNI hypnose- en hypnotherapieopleiding zijn op HBO-niveau erkend en er worden EC’s voor gegeven.

Tip 4 Word de opleiding op HBO-niveau gegeven?

Bij een opleiding op HBO niveau krijg je Europese Studiepunten. Onze opleidingen zijn op HBO niveau en er worden Europese Studiepunten voor gegeven.

 

Tip 5 Ga na of je na de hypnose opleiding meteen aan de slag kunt gaan
Ga na of je na de opleiding genoeg ‘bagage’ hebt om meteen aan de slag te gaan in het vakgebied. Bel andere hypnotherapeuten eens op en vraag naar hun ervaringen.

Met de OMNI hypnoseopleiding kun je meteen aan de slag voor het oplossen van eenvoudige problemen, het werken met angsten, stoppen met roken, verbeteren van sport- en leerprestaties. De meeste deelnemers vervolgen de opleiding met de OMNI hypnotherapieopleiding, waarbij je technieken leert om op zoek te gaan naar de oorzaak van een probleem (hypnoanalyse) en het werken met regressietherapie, partstherapie, Inner Child Therapy, vergeving en veel meer.

 

Tip 6 Ga na of er voldoende ondersteuning is na de hypnoseopleiding
Ga na of je na de hypnoseopleiding voldoende ondersteuning hebt voor als met vragen zit.

Na de OMNI hypnoseopleiding kun je deelnemen aan gratis online bijeenkomsten en wordt er twee keer per jaar een bijeenkomst georganiseerd om vakgenoten te ontmoeten en wordt er ook een inhoudelijk thema behandeld. Daarnaast krijg je via het lidmaatschap van de HypnoseCommunity toegang tot aanvullende informatie specifiek bij deze opleiding behorend en kun je deelnemen aan het daarbij behorende forum.

 

Tip 7 Ga na wat inclusief de hypnoseopleiding is
Ga na wat je allemaal bij de hypnoseopleiding krijgt ten aanzien van studiemateriaal, follow-up, faciliteiten tijdens de opleiding, een erkend diploma of certificaat.

Bij de OMNI hypnoseopleiding krijg je het volgende:

  • 60 studie-uren (klassikaal en thuisstudie) (2 EC’s).
  • Manual in de Nederlandse taal
  • Het boek Hypnotherapy van Dave Elman
  • De klassikale dagen zijn inclusief koffie/thee/lunch
  • De opleiding vindt plaats op onze eigen professionele locatie
  • Meer informatie over de OMNI hypnoseopleiding vind je hier.