Voor 2021 hebben we tal van opleidingen gepland. Wat staat er op onze hypnose opleidingsagenda in 2021

Introductiecursussen

Zoals elk jaar organiseren we weer allerlei introductiecursussen, webinars en informatieochtenden om mensen laagdrempelig te informeren wat hypnose is en hoe het werkt.

Hypnose opleidingen

Om een goede basiskennis van hypnose te leren is er de hypnoseopleiding Deze opleiding staat in 2021 vijf keer gepland. In deze opleiding wordt geleerd wat hypnose is, hoe het werkt, hoe je iemand in hypnose kunt brengen, hoe je weet of iemand in hypnose is en nog veel meer. De technieken om in hypnose te brengen en de staten van hypnose die dat geeft zijn getest door de Universiteit van Zürich. Als vervolg om opgeleid te worden tot OMNI-hypnotherapeut kan de hypnotherapieopleiding worden gevolgd, waarbij technieken worden geleerd om interactief met de cliënt op zoek te gaan naar de oorzaak van tal van klachten. Naast deze opleidingen is er de HypnoMed medische hypnoseopleiding. Deze opleiding richt zich op artsen, tandartsen, verpleegkundigen, verloskundigen en andere medische professionals. Deze opleiding richt zich op hypnosetechnieken bij angst en pijn. Deze opleiding wordt drie keer per jaar gegeven. 

Nieuw sinds 2020 is de Engelstalige combinatie hypnose- en hypnotherapieopleiding in Amsterdam welke twee keer per jaar wordt gegeven. 

Specialisatieopleidingen

Door het jaar worden bijzondere specialisatieopleidingen gegeven.

  • Nieuw in 2021 is de tweedaagse activeFlow® Waak hypnose opleidingDeze vorm van hypnose maakt gebruik van de monotone bewegingen die worden opgeroepen via bijvoorbeeld een hometrainer, waarbij de persoon in de zogenaamde ‘runner flow’ terechtkomt. Deze vorm van hypnose kan voor tal van zaken worden ingezet zoals stotteren, beter presteren, beter solliciteren, betere concentratie en nog veel meer. 
  • Erich Walker komt weer terug met de HypnoCell® opleidingen. Een bijzondere tweedaagse waarbij je leert op op cel- en DNA niveau te werken aan herstel. Je leert werken met stressmanagement tot in de celkern, burn-out en uitputting, sneller herstel van verwondingen, botbreuken, vermindering bijwerking geneesmiddelen.
  • HypnoKids® is een tweedaagse specialisatieopleiding voor het werken met kinderen. Het werken met kinderen vereist veel gespecialiseerde kennis. Naast deze specifieke kennis wordt ingegaan op tal van bijzondere problemen zoals drukke kinderen (ADHD), bedplassen, kinderen met autisme, dyslexie, asthma, examenangst, hoogsensitiviteit en veel meer. 
  • HypnoSlim & Maatwerk in voeding is een vijfdaagseopleiding die je specialist maakt op het gebied van afvallen, eetstoornissen, voeding en veel meer. De problematieken rondom overgewicht zijn groot. Er zijn geen eenvoudige oplossingen, er is maatwerk nodig en dat is wat je leert in deze bijzondere opleiding.
  • De Havening Techniques® is een bijzondere opleiding met techieken die ontwikkeld zijn door Dr. Ronald Ruden uit de VS. Het is een methode die is ontworpen om de hersenen te veranderen om het geheugen te onttraumatiseren en de negatieve effecten ervan te verwijderen van zowel onze psyche als ons lichaam. Deze opleiding wordt gegeven door Stephen Travers (Director of UK and International Havening).
  • De opleiding Neuroplasticiteit & Hypnowaving® is een tweedaagse opleiding. De eerste dag gaat in op de werking van de hersenen in relatie tot hypnose. Speciale thema’s die aan bod komen zijn tinnitus (oorsuizen), procratinatie (uitstelgedrag), het autisme spectrum, depressie en burn-out. Op de tweede dag komt HypnoWaving aan bod voor EMDR technieken in hypnose. 
  • De tweedaagse CARCINOS opleiding gaat over ondersteuning van mensen met ernstige ziekten en kanker. In deze opleiding wordt gekeken wat is gezondheid, wat is ziekte. Hoe kun je spiritueel aankijken tegen gezondheid en ziekte. Er wordt gekeken naar wetenschappelijk onderzoek dat laat zien dat DNA door woorden en gedachten kan worden beïnvloed, de rol van energie. Tijdens deze cursus worden praktische technieken en scripts aangereikt. 
  • Hypnotic Beauty & Charisma. Dit is een ochtend workshop, waarbij je leert hoe de innerlijke hulpbronnen gemobilseerd kunnen worden om jonger en mooier te worden en charisma te cultiveren. Onderzoek laat zien dat onstressen veroudering kan terugdraaien. 

Geïnteresseerd geworden in hypnose? Om meer te weten te komen over hypnose vanuit algemene belangstelling of het volgen van een opleiding, meld je dan aan voor een gratis webinar, informatieochtend of instapcursus hypnose.