Hypnotherapie voor hoogsensitieve kinderen

Is je kind vaak overprikkeld? Komt je zoon of dochter vermoeid uit school? Voelt je kind zich op school eenzaam of buitengesloten? Het kan zijn dat je kind hoogsensitief (HSP=High Sensitive Person) is en dat je op zoek bent naar een manier om hem of haar daarbij te ondersteunen. Hypnotherapie is een snelle en effectieve manier om je kind te helpen in zijn of haar kracht te komen.

Wat is hoogsensitiviteit?

Hoogsensitiviteit heeft verschillende uitingsvormen bij mensen. Wat vaak een overeenkomst lijkt is het feit dat de personen die hoogsensitief zijn gemakkelijk geprikkeld worden door de omgeving, alsof hun zenuwstelsel meer op staat om zintuigelijke ervaringen op te nemen. Dat kan zich uiten door af en toe te willen terugtrekken uit een drukke omgeving, meer tijd nodig te hebben om de overvloed van prikkels uit de omgeving te verwerken. Sommigen zijn introvert, anderen zijn extrovert. In feite is ieder mens uniek en dat komt ook tot uitdrukking bij hoogsensitieve mensen.

Wat kan hypnotherapie betekenen bij hoogsensitiviteit?

Kinderen staan in de regel erg open voor hun omgeving in vergelijking tot volwassen. Dat betekent dat het voor een hoogsensitief kind erg overweldigend kan zijn om in de klas te zitten, omdat het met al die prikkels om moet gaan. Met behulp van hypnotherapie kunnen we je kind op het niveau van het onderbewustzijn leren om deze prikkels meer buiten zich te houden. Het kind leert verder de kracht van het onderbewustzijn in te zetten om krachtiger in de omgeving te kunnen functioneren, met die kwaliteiten die het zelf als uniek persoon bij zich draagt.

Zet je kind in zijn/haar kracht met behulp van hypnotherapie

In onze hypnosepraktijk kun je specifiek op deze problematiek een sessie boeken bij kinderhypnotherapeut Ayla Oostrom. Ayla heeft ervaring als leerkracht in het basisonderwijs en weet daarom als geen ander hoe overweldigend het voor een hoogsensitief kind kan zijn om in de klas te zitten en tegen problemen aan te lopen zoals eenzaamheid, buitengesloten voelen, onbegrepen voelen, gepest worden en overprikkeld zijn. Je kunt een afspraak met haar boeken via deze pagina.