Selecteer een pagina

HypnoMed medische hypnoseopleiding

Voor medische professionals en hulpverleners

Medische hypnoseopleiding voor artsen en verpleegkundigen

Angstvrije patiënten, pijnvrije, ontspannen patiënten, minder stress voor de arts en het team, vermindering tot eliminatie van pijnmedicatie in het bijzonder als de patiënt deze niet goed kan verdragen, pijnvrije medische ingrepen

Medische hypnoseopleiding voor tandartsen

Angstvrije patiënten, pijnvrije, ontspannen patiënten, minder no-show patiënten, aanbevelingen door mond- tot mondreclame, minder stress voor de tandarts en het team, snellere doorloop van patiënten, vermindering tot eliminatie van pijnmedicatie in het bijzonder als de patiënt deze niet goed kan verdragen, pijnvrije medische ingrepen.

Medische hypnose voor EHBO'ers en andere hulpverleners

Weten wat je moet zeggen onder moeilijke omstandigheden, in zeer korte tijd met woorden pijn en ongemak wegnemen, verbale ‘EHBO kit’, handelingsperpectief met woorden als er gewacht moet worden op de ambulance of andere hulpverlening.

Medische hypnose voor verloskundigen en doula's

Technieken voor ontspannen bevallen en pijnvrij bevallen, leer de cliënt om zelf natuurlijke anesthesie op te roepe

Medische hypnoseopleiding

HypnoMed de vierdaagse hypnoseopleiding die medisch professionals meer handelingsperspectieven biedt om doelmatiger en in veel gevallen sneller om te kunnen gaan met patiënten in relatie tot stress, pijn, depressie, doodsangst en meer.

Hypnosetechnieken zijn bijzonder snel en eenvoudig toe te passen, gemakkelijk te leren. De werkzaamheid is in talloze wetenschappelijke onderzoeken aangetoond en er vinden operaties plaats met uitsluitend hypnose als natuurlijke anesthesie.

OMNI HypnoMed medische hypnose

 • 6, 7, 13, 14 september 2018
 • 25, 26 maart en 8, 9 april 2019

Van 09.00 - 17.00/18.00 uur op locatie in Oosterhout (NB)

 Wat krijg je?

 • Je leert cliëntgecentreerde, resultaatgericht hypnose van wereldbekende professionals uit het vak.
 • OMNI opleidingsmateriaal in de Nederlandse taal
 • Het boek “Hypnotherapy” van Dave Elman
 • Diploma HypnoMed
 • Tijdens de opleidingsdagen zijn koffie, thee en lunch inbegrepen
 • Docent Drs. Ina Oostrom, Designated Certified Instructor van Omni Hypnosis Training Center Netherlands, de docent kan uit persoonlijke ervaring vertellen over hypnosetechnieken voor operaties.
 • Aansluiting met wetenschappelijk onderzoek

Medische hypnoseopleiding logo OMNIResultaat

Je leert hoe krachtig woorden zijn en hoe een juiste woordkeuze het belang van de patiënt dient. Je leert snelle methodes om patiënten met pijn- of angstklachten te helpen. Je leert verder hoe hypnotherapie kan bijdragen aan preventieve gezondheidszorg en het ondersteunen in het nemen van eigen verantwoording door de patiënt. Na de OMNI gevorderden hypnoseopleiding kun je mensen in hypnose brengen, weet je hoe je de staat van hypnose kunt verdiepen, weet je hoe je de staat van hypnose kunt testen en kun je werken met krachtige directe hypnosetechnieken voor:

 • Acute pijnbestrijding (operaties, noodsituaties zoals tijdens een ongeluk, kleine en grotere ingrepen)
 • Chronische pijnbestrijding
 • Angsten voor behandeling of ingreep
 • Krachtig verminderen van fysieke en mentale stress
 • Het begeleiden van patiënten voor- en na een operatie
 • Diepe hypnose voor het toepassen van operaties

Voor wie is deze hypnoseopleiding geschikt?

 • Voor medisch professionals zoals artsen, tandartsen, psychologen, EHBO’ers, verpleegkundigen, verloskundigen, doula’s, medisch psychologen en iedereen die op grond van een medisch beroep of medische vaardigheid of als hulpverlener in contact komt met patiënten.
 • Er is geen voorafgaande kennis over hypnose nodig.
 • De directe hypnosetechnieken zijn eenvoudig te leren en veelzijdig toepasbaar, vandaar dat verschillende beroepsgroepen en interesses in een opleiding kunnen worden gecombineerd.

Waarom een medische hypnoseopleiding?

De huidige situatie met betrekking tot de gezondheidszorg en de schaars beschikbare middelen vraagt om bijzondere oplossingen in het optimaliseren van de patiëntenzorg.  Een van de bouwstenen die daartoe kan bijdragen zijn innovatieve technieken afgestemd op de individuele patiënt die kunnen zorgen voor kostenbesparingen, patiënttevredenheid en een betere kwaliteit van de gezondheidszorg. Een techniek welke innovatieve oplossingen kan bijdrage is hypnose. Alhoewel hypnose op zich niet nieuw zijn, is er de laatste jaren grote vooruitgang geboekt in het ontwikkelen van snelle en effectieve hypnosetechnieken. Daarnaast is inmiddels een indrukwekkende hoeveelheid wetenschappelijk onderzoek verricht dat de werkzaamheid van hypnose op tal van terreinen bevestigt.

Deze hypnoseopleiding is geschikt voor artsen, tandartsen, verpleegkundigen, eerste hulpverleners en andere medische professionals.
Deze hypnoseopleiding ISO 9001 gecertificeerd. Omni Hypnosis Training Center® is sinds 1979 actief op het gebied van hypnoseopleidingen en wereldwijd marktleider.

Docent

De docent Ina Oostrom is internationaal opgeleid docent hypnose en hypnotherapie. Zij heeft persoonlijke ervaring bij het begeleiden van een patiënt met hypnose als natuurlijke anesthesie in plaats van narcose.

Hypnose de sleutel tot eigen kracht

Cover Hypnose de sleutel tot eigen kracht

Internationaal erkende opleiding

internationaal erkende hypnose en hypnotherapieopleiding logos

Gratis audio’s, video’s en e-books

Logo Hypnosecommunity